ZDROWIE TO PRZEDE WSZYSTKIM SPRAWNOŚĆ, WITALNOŚĆ, ALE TAKŻE ZASOBY ENERGII, HARMONIA PSYCHICZNA I DOBRE SAMOPOCZUCIE. JAK SKUTECZNIE O NIE DBAĆ, BY CODZIENNIE CIESZYĆ SIĘ DOBRYM, ZDROWYM NASTROJEM?

WYJĄTKOWY PREZENT

Rzadko da się powiedzieć o jakimś produkcie spożywczym „super-jedzenie”. Zawsze można przyczepić się do wszystkiego. Okazuje się, że w przypadku Spirutiny formuła „super-produkt” sprawdza się w stu procentach. Naukowcy uważają, ze jest to jeden z najbardziej wartościowych prezentów od Matki Natury.

W żadnym innym produkcie spożywczym nie istnieje tak duża zawartość białka -18 aminokwasów, w tym 8 niezbędnych. Mamy tam znaczny zapas witamin i minerałów, a także kwas linolenowy GLA i kwas linolowy CLA. Przypominam, że kwas GLA działa przeciwzapalnie, wzmaga aktywność układu odpornościowego, poprawia stan skóry, włosów i paznokci, a działanie kwasu CLA obejmuje szerokie działanie prozdrowotne, między innymi przeciwdziała miażdżycy, chroni przed nowotworami.

W spirulinie jest jednak najwięcej kwasu linolenowego GLA o wysokim stężeniu, dzięki czemu można liczyć na naprawę uszkodzonych komórek DNA, a także na regenerację ośrodkowego układu nerwowego.

Podsumowując wartość spiruliny jako suplementu, należy podkreślić przynajmniej kilku zalet, gwarantujących nam lepsze zdrowie:

– zorganizowany antyoksydacyjny system obronny, chroniący przed wolnymi rodnikami

– wzmocniony system immunologiczny

– poprawa kontroli glikemicznej i wrażliwości insulinowej

– regulacja poziomu cholesterolu

– zwiększenie poziomu energii fizycznej i psychicznej po 8 tygodniach suplementacji

– spalanie tkanki tłuszczowej w ciągu 6 miesięcy.

koszt jednego opakowania sięga 110 zł.

DOBRODZIEJSTWA ASHWAGANDHY

Wprawdzie informowaliśmy już o zaletach tej rośliny, ale badania nadal trwają, dochodzą nowe wyniki tych badań – warto podzielić się nimi z czytelnikami.

Między innymi stwierdzono, że dokończono badania trwające od 2008 roku, z których wynika, że ashwagandha zapobiega uszkodzeniom chrząstki stawowej związanym z artrozą, czyli zwyrodnieniem stawów. W innych badaniach ludzi chorujących na stawy, narzekających na ból, sztywnością i opuchliznę stwierdzono, że bardzo pomocnym okazał się suplement zawierający ashwagandhę, cynk i kurkumę. Ból został zredukowany, a w chrząstce nie znaleziono zmian w badaniu radiologicznym.

Poza tym ashwagandha redukuje zespół objawów starzenia się organizmu, wspiera wątrobę, dokonuje znacznej redukcji kortyzolu w miejscu, gdzie występuje jego duża koncentracja. Poza tym, jak wiadomo, ashwagandha jest adaptogenem, co oznacza, że potrafi zamienić szeroko rozumiany stres w energię.

Komentarze
Załaduj więcej podobnych artykułów
Załaduj więcej Redaktor
Załaduj więcej Świat wiedzy

Dodaj komentarz

Sprawdź też

Kurs angielskiego, czyli skuteczne metody nauki

Nauka języka obcego może być łatwa, jeśli metoda nauki będzie dobrana do umiejętności i in…