ZDROWIE TO PRZEDE WSZYSTKIM SPRAWNOŚĆ, WITALNOŚĆ, ALE TAKŻE ZASOBY ENERGII, HARMONIA PSYCHICZNA I DOBRE SAMOPOCZUCIE. JAK SKUTECZNIE O NIE DBAĆ, BY CODZIENNIE CIESZYĆ SIĘ DOBRYM, ZDROWYM NASTROJEM?

WYJĄTKOWY PREZENT

Rzadko da się powiedzieć o jakimś produkcie spożywczym „super-jedzenie”. Zawsze można przyczepić się do wszystkiego. Okazuje się, że w przypadku Spirutiny formuła „super-produkt” sprawdza się w stu procentach. Naukowcy uważają, ze jest to jeden z najbardziej wartościowych prezentów od Matki Natury.

W żadnym innym produkcie spożywczym nie istnieje tak duża zawartość białka -18 aminokwasów, w tym 8 niezbędnych. Mamy tam znaczny zapas witamin i minerałów, a także kwas linolenowy GLA i kwas linolowy CLA. Przypominam, że kwas GLA działa przeciwzapalnie, wzmaga aktywność układu odpornościowego, poprawia stan skóry, włosów i paznokci, a działanie kwasu CLA obejmuje szerokie działanie prozdrowotne, między innymi przeciwdziała miażdżycy, chroni przed nowotworami.

W spirulinie jest jednak najwięcej kwasu linolenowego GLA o wysokim stężeniu, dzięki czemu można liczyć na naprawę uszkodzonych komórek DNA, a także na regenerację ośrodkowego układu nerwowego.

Podsumowując wartość spiruliny jako suplementu, należy podkreślić przynajmniej kilku zalet, gwarantujących nam lepsze zdrowie:

– zorganizowany antyoksydacyjny system obronny, chroniący przed wolnymi rodnikami

– wzmocniony system immunologiczny

– poprawa kontroli glikemicznej i wrażliwości insulinowej

– regulacja poziomu cholesterolu

– zwiększenie poziomu energii fizycznej i psychicznej po 8 tygodniach suplementacji

– spalanie tkanki tłuszczowej w ciągu 6 miesięcy.

koszt jednego opakowania sięga 110 zł.

DOBRODZIEJSTWA ASHWAGANDHY

Wprawdzie informowaliśmy już o zaletach tej rośliny, ale badania nadal trwają, dochodzą nowe wyniki tych badań – warto podzielić się nimi z czytelnikami.

Między innymi stwierdzono, że dokończono badania trwające od 2008 roku, z których wynika, że ashwagandha zapobiega uszkodzeniom chrząstki stawowej związanym z artrozą, czyli zwyrodnieniem stawów. W innych badaniach ludzi chorujących na stawy, narzekających na ból, sztywnością i opuchliznę stwierdzono, że bardzo pomocnym okazał się suplement zawierający ashwagandhę, cynk i kurkumę. Ból został zredukowany, a w chrząstce nie znaleziono zmian w badaniu radiologicznym.

Poza tym ashwagandha redukuje zespół objawów starzenia się organizmu, wspiera wątrobę, dokonuje znacznej redukcji kortyzolu w miejscu, gdzie występuje jego duża koncentracja. Poza tym, jak wiadomo, ashwagandha jest adaptogenem, co oznacza, że potrafi zamienić szeroko rozumiany stres w energię.

Komentarze
Załaduj więcej podobnych artykułów
Załaduj więcej Redaktor
Załaduj więcej Świat wiedzy

Dodaj komentarz

Sprawdź też

Odzież dla młodych klientów – Butik Your New Style

W wakacje, obok stacjonarnych sklepów Butik, w miejscowościach turystycznych powstaną punk…